Skip to content

Zurhaar AS støtter hjelpearbeid i forbindelse med jordskjelvet i Tyrkia og Syria

Nyheter

I uken som har gått siden jordskjelvet med styrke 7,5 rammet både Tyrkia og Syria, har Zurhaar AS’ selskapene O.B.Wiik og Rubb Industries fått mange henvendelser fra internasjonale hjelpeorganisasjoner om å levere nødtelt og haller.

O.B.Wiik har levert sine produkter til FN og frivillige organisasjoner i over 30 år, så de er meget godt forberedt på situasjoner som dette på grunn av det logistiske rammeverket de har på plass. Dette er en konsernprioritet, så Rubb Industries og datterselskapene vil gi all nødvendig støtte for å møte disse ordrene så snart som mulig.

“O.B.Wiik har i mange år hatt rammeavtaler med ulike organisasjoner.
Derfor kan vi være klare med rask hjelp når responstiden er kritisk. Telt som er laget spesielt for nødhjelpsbehov, er forhåndsprodusert og forhåndslagret på forskjellige steder i verden, inkludert Uganda, Kina, Italia og Dubai. Fra Dubai kan det være mulig å frakte telt og haller i containere direkte til Syria og Tyrkia på lastebiler,” sier Rune Birkeland, konsernsjef i Zurhaar AS.

Tid er avgjørende

Dødstallet for det store jordskjelvet har i skrivende stund nådd 34 000, men nå har millioner av de overlevende blitt fordrevet fra sine ødelagte hjem – tvunget til å sove i det fri ofte i minusgrader. En rask respons er viktig for å forbedre disse forholdene.

“Når en krise først inntreffer, er responstid viktig,” sier O.B.Wiiks internasjonale avdelingsdirektør Ole Gregersen. “Våre nødhjelpshaller og telt er designet for rask montering under tøffe forhold. De kan installeres uten behov for et spesialverktøy. Takket være vårt internasjonale rammeverk kan vi sende ut haller innen 24 timer etter at en bestilling er mottatt. På nåværende tidspunkt er det umulig å si hvordan denne krisen vil utvikle seg, så O.B.Wiik er usikker på totale ordretall. – Men vi snakker nok om femti pluss,” anslår Gregersen.

Grunnlaget for bistand

“Hallene våre er ofte de første som kommer til et katastrofeområde, da de trengs for å lagre annet nødutstyr som tepper, kjøkkenutstyr, vannrenseutstyr og mat,” fortsetter Gregersen.
“De brukes også som verksteder og sykehus, som er sentrale i hjelpearbeidet. Vi danner grunnlaget for støtte i katastrofeområder som dette.”

“Hallene er enkle å montere og er satt opp med lokalt manuelt arbeid,” forklarer han. “Det er ikke bruk for kran eller spesialverktøy, noe som er viktig da hallene ofte er satt opp i områder der det ikke er tilgang til slikt utstyr. Vi kan være der helt fra starten.”

“Til jordskjelvområdene i Tyrkia og Syria har vi mange leveranser på gang til flere organisasjoner. Hallene i ulike størrelser vil bli sendt fra lagre i Norge, Dubai og Kina,” avslutter Gregersen.

Hvordan kan du hjelpe?

Vennligst doner til veldedighet etter eget valg. Hver donasjon betyr noe for folket i Tyrkia og Syria som har mistet alt. Vi foreslår det britiske Røde Kors.

Zurhaar AS er utrolig stolt av selskapenes respons på denne humanitære krisen, og vil fortsette å gi all den støtten de kan for å sikre at O.B.Wiiks telt og haller når de som trenger dem mest.