Skip to content

Zurhaar AS kjøper O.B.Wiik

Nyheter

Eiendoms-, entreprenør- og industriselskapet Zurhaar AS har kjøpt O.B. Wiik AS.

Selskapet overtok også Rubb Industries AS for to år tilbake. Zurhaar AS vil etter kjøpet således få en samlet forventet omsetning i 2022 på ca. NOK 1,5 mrd. og 420 ansatte globalt.

O.B.Wiik AS er et familieeid selskap, og er Nordens ledende leverandør av haller, arbeidstelt og presenninger. Selskapet er stort innenfor arrangementprodukter med selskapstelt, scener og tribuner. O.B.Wiik er etablert flere steder i Norge, Sverige og Danmark og leverer i tillegg telt til sykeshus og haller til matvarelagre ved store internasjonale humanitære kriser. O.B. Wiik har siden 1991 vært en foretrukket leverandør av nødhjelpstelt og har store lagre strategisk fordelt i 8 land i verden. Foreløpige regnskapstall viser en omsetning i 2021 på NOK 530 millioner med et overskudd på NOK 10 millioner. Selskapet har 90 faste ansatte.

Vi vil berømme selger som etter å ha eid selskapet i 110 år, nå selger samtlige aksjer til oss. Dette vil styrke soliditeten og skape ny vekst for O.B.Wiik.

Zurhaar AS CEO
Rune Birkeland

O.B. Wiik og Rubb Industries konkurrerer i dag i dukhallmarkedet, samt utleie av disse. De øvrige aktivitetene man finner hos O.B. Wiik, som arbeidstelt, presenningutleie, event og nødhjelp er områder der Rubb Industries ikke er representert i dag. Ved dette kjøpet vil Rubb få tilgang til et større marked for salg og utleie med O.B.Wiiks produkter og geografiske rekkevidde. Målet med kjøpet er først og fremst å ta ut synergier, og ekspandere internasjonalt.

Fakta O.B.Wiik

  • Eier selskapene O.B. Wiik Norge AS, O.B. Wiik Sverige AB, O.B. Wiik Danmark AS og B.Wiik Utleie AS
  • Omsetter for 530 MNOK
  • 90 ansatte
  • Etablert i 1912

Jeg er glad på vegne av familien og meg selv for at Zurhaar AS nå overtar O.B.Wiik AS. Dette er et selskap som har stor kapasitet, kunnskap og erfaring i bransjen både nasjonalt og internasjonalt. Det har hele tiden vært mitt mål og internasjonalisere O.B.Wiik etter at jeg overtok selskapet fra min mann Ole Bjørn Wiik.

Previous sole owner
Kristin Anker

Zurhaar AS ønsker O.B.Wiik velkommen til familien, og ser frem til spennende muligheter som dette oppkjøpet representerer.